Żółte naczynia – jak ustawić i kontrolować
Żółte naczynia są wykorzystywane do monitorowania nalotu szkodników na plantację rzepaku. Metoda ta jest podstawową w kontrolowaniu nalotów szkodników. Żółte ...
Żółte naczynia są wykorzystywane do monitorowania nalotu szkodników na plantację rzepaku. Metoda ta jest podstawową w kontrolowaniu nalotów szkodników. Żółte ...
Instytut Ochrony Roślin w Poznaniu zaleca monitorowanie upraw rzepaku za pomocą żółtych naczyń. Jak informuje IOR w wyniku wysokiej temperatury ...
W ramach projektu „Akademia Rzepaku” odbyła się konferencja, na której zostały poruszone m.in. zagadnienia dotyczące ochrony rzepaku, w tym zabezpieczenie ...
W Stacji Doświadczalnej Instytutu Ochrony Roślin w Winnej Górze na liściach rzepaku ozimego zaobserwowano liczne uszkodzenia, które mogły zostać wyrządzone ...
W wielu rejonach kraju na młodych plantacjach rzepaku ozimego zaobserwowano pierwsze osobniki śmietki kapuścianej. Larwy śmietki żerują na korzeniach i ...
Stadium szkodliwym słodyszka rzepakowego jest chrząszcz. Jest on czarny z metalicznym zielonkawym, granatowym lub brązowym połyskiem, długości 2–2,5 mm. Ma ...
Instytut Ochrony Roślin informuje o masowym nalocie chowacza czterozębnego (okolice Kórnika -Wielkopolska). W ciągu kilku godzin do jednego żółtego naczynia ...
W Stacji Doświadczalnej Instytutu Ochrony Roślin w Winnej Górze w żółtych naczyniach umieszczonych w uprawach rzepaku ozimego odnotowano masowy nalot ...
Na plantacjach rzepaku w woj. lubuskim i wielkopolskim pojawiły się już pierwsze chrząszcze chowacza brukwiaczka. Szkodnik ten atakuje głównie rzepak ...
To już kolejne spotkanie online w ramach Akademii Rzepaku organizowanej przez firmę Rapool Polska, BASF Polska oraz Compo Expert Polska. ...