• Aktualności
  • Zboża
  • Kukurydza
  • Rzepak
  • Okopowe
  • Uprawy ekologiczne
  • Inne uprawy
  • Nawożenie
  • Ochrona
  • Technika
  • ZOBACZ ATLAS CHWASTÓW
1 lutego 2023
e-agrotechnika.pl
No Result
View All Result
6 °c
Warszawa
11 ° sob.
12 ° niedz.
13 ° pon.
6 ° wt.
3 ° śr.
3 ° czw.
e-agrotechnika.pl
No Result
View All Result
Home Aktualności

Nowoczesne Technologie w Produkcji Roślinnej – studia podyplomowe

26 sierpnia 2022
Reading Time: 1 min read
FacebookTwitterLinkedinWyślij

Studia podyplomowe Nowoczesne Technologie w Produkcji Roślinnej łączą najnowsze osiągnięcia naukowe z wiedzą praktyczną w zakresie szeroko pojętej agrotechniki podstawowych gatunków roślin uprawianych w Polsce.  Zajęcia ukierunkowane na praktykę prowadzone będą w formie wykładów, ćwiczeń, seminariów, warsztatów i wyjazdów terenowych przez znanych i cenionych wykładowców praktyków z UPP oraz specjalistów z firm zewnętrznych. Omawiane będą takie działy jak ochrona roślin z zakresu fungicydów, herbicydów, insektycydów, regulatorów wzrostu, adiuwantów czy mieszanin zbiornikowych. Integrowane systemy nawożenia oraz technologie nawożenia podstawowych roślin uprawnych i bilans składników pokarmowych jako podstawa opracowania planu nawozowego. Biologiczne metody ochrony i ich wpływu na wzrost i plonowanie roślin. Najnowsze trendy w uprawie roli i technice ochrony roślin. Studia skierowane są dla wszystkich którzy chcą ugruntować lub poszerzyć swoją wiedzę z zakresu najnowszych technologii stosowanych w rolnictwie.

Więcej informacji na: https://wroib.up.poznan.pl/studia-podyplomowe/

Zobacz także

Nowe odmiany rzepaku, gorczycy i lnu

Pszenżyto ozime TADEUS – konkurs Izydory 2023

 

Tags: studia podyplomoweUniwersytet Przyrodniczy w PoznaniuUP Poznań

Polecane

Nowe odmiany rzepaku, gorczycy i lnu
Aktualności

Nowe odmiany rzepaku, gorczycy i lnu

31 stycznia 2023
Pszenżyto ozime TADEUS – konkurs Izydory 2023
Aktualności

Pszenżyto ozime TADEUS – konkurs Izydory 2023

24 stycznia 2023
Next Post
Priorytetowe składniki pokarmowe w jesiennym rozwoju rzepaku

Priorytetowe składniki pokarmowe w jesiennym rozwoju rzepaku

Newsletter

Zbliżające się wydarzenia

lut 14
09:30 - 14:00

Konferencja „Wyzwania w uprawie rzepaku”

lut 15
09:30 - 14:00

Konferencja „Wyzwania w uprawie rzepaku”

lut 15
15 lutego 2023 @ 10:00 - 16 lutego 2023 @ 14:30

Konferencja Ochrony Roślin ‒ 63. Sesja Naukowa Instytutu Ochrony Roślin ‒ PIB

mar 16
09:30 - 14:00

Konferencja „Wyzwania w uprawie rzepaku”

Pokaż kalendarz

Kategorie

  • Aktualności
  • Archiwum
  • Atlas chwastów
  • Galeria
  • Inne
  • Kukurydza
  • Nawożenie
  • Ochrona
  • Odmiany
  • Okopowe
  • Polecane
  • Rynek i Prawo
  • Rzepak
  • Technika
  • Uprawy ekologiczne
  • Wydarzenia
  • Zboża

Copyright © 2021 e-agrotechnika.pl

  • Polityka prywatności i Cookies
  • Regulamin
  • Rodo
  • Kontakt
No Result
View All Result
  • Atlas Chwastów
  • Kontakt
  • O nas
  • Polityka prywatności i Cookies
  • Regulamin
  • Reklama
  • Rodo
  • Strona główna

Copyright © 2021 e-agrotechnika.pl

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies w celu świadczenia usług, dostosowania serwisu do preferencji użytkowników oraz w celach statystycznych i reklamowych. Możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach własnej przeglądarki. Korzystając z naszego serwisu bez zmiany ustawień przeglądarki oznacza, że zgadzasz się by cookies były zapisane w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdziesz w Polityce prywatności.